Oefening 1

Ga op een gemakkelijke stoel zitten. Je benen naast elkaar en je voeten iets voor je knieën. Probeer je zo goed mogelijk te ontspannen. Laat je schouders los en voel je hoofd recht op je romp staan, alsof je kruin met een draadje via je kruin aan de zon vast zit. Ontspan je maag en je buikspieren. Haal 3 keer diep adem, ook door je buik en ga dan weer over op je eigen ritme. Ga nu met je aandacht naar de holtes in je voetzolen. (Daar zitten je voetchakra's).

Stel je nu voor dat er worteltjes vanuit die voeten de aarde in groeien. Eerst stevige lange wortels en vandaar uit kleinere dunnere worteltjes. Allemaal diep de aarde in, heel vertakt, zoals een boom stevig en diep en vertakt in de aarde is verankerd.

Dan ga je met je aandacht naar je stuitje en ook vandaar uit laat je de energie de aarde in gaan. Stel je maar voor dat er vandaar uit een rechte brede stengel de aarde in gaat. Nog veel dieper, tot in de kern van de aarde. Zie jezelf nu als een boom, met worteltjes waar je voeding opneemt vanuit de aarde en een brede afvoer stengel waar alle gebruikte energie weer geneutraliseerd wordt door de aarde.

Stel je nu voor dat je een mooie heldere bruine energie, via die worteltjes onder aan je voeten, naar boven haalt en je voetchakra's vult. Probeer een voeling mee te krijgen. Eerst voel je misschien niets maar naarmate je het vaker doet krijg je er meer contact mee. Daar draait het in het rond, een schoonmakende beweging. Die stroom blijft doorgaan en gaat vanzelf omhoog, door je onderbenen naar je knieën. Ook daar draait het in de rondte en gaat dan verder naar je eerste chakra, de precieze plaats is tussen je geslacht en je anus en dan natuurlijk iets daarboven, vul dat helemaal met die heldere bruine energie en laat het ook daar een schoonmakende beweging maken.

Stel je nu voor dat al die energie door je afvoer verbinding weer naar de aarde gaat. Zo maak je de basis energie, die je nodig hebt om werkelijk met twee benen op de grond te staan, schoon. Deze stroom energie gaat altijd door, maar nu kun je hem veel bewuster gebruiken. Ga nu weer terug met je aandacht naar dat 1e chakra en laat de energie verder stijgen naar je 2e chakra ( dit zit een handbreedte onder je navel) en vul het daar helemaal mee op. Probeer het te voelen, hoe vaker je het doet hoe bewuster kun je dit voelen. Laat het nu verder omhoog gaan naar je 3e chakra, (dit zit een handbreedte boven je navel) vul het daar helemaal mee op.

Ga nu met je aandacht naar je kruin, iets achter boven op je hoofd. Vlak boven je hoofd bevind zich een reusachtige bol met energie. Zie het maar als één grote ballon met heldere gouden energie die je door je kruin naar binnen haalt en je hele hoofd vult. Dit is kosmische energie, vol mogelijkheden en waarschijnlijkheden die je kunt gebruiken. Laat dit verder naar beneden gaan naar je keel, je hart en dan naar je maagstreek, waar je 3e chakra is. Laat deze twee energieën zich met elkaar vermengen, samen met jouw eigen energie. (Je 3e chakra staat voor je krachtcentrale, je eigenwaarde, je capaciteiten om je te ontwikkelen, dus hier vermeng je de aarde energie, de kosmische energie met jouw eigenheid, jouw kwaliteiten, daardoor ben je een uniek mens).

Besteed daar een paar minuten aan om alles goed met elkaar te vermengen en stuur het dan weer alle kanten op. Stuur het omlaag tot in je voeten en omhoog tot in je kruin, maar ook naar je schouders, je armen en je handen. Wanneer je hele lichaam vol is met deze schone nieuwe energie komt het ook via je poriën naar buiten en vult zo je aura,( de ruimte om je heen). Stel het je maar voor als een ei vorm waar jij middenin zit. De energie zit aan alle kanten om je heen, ook onder je voeten. Maar een ei heeft ook een schaal en daar kan jij je ook bewust van zijn. Zie het als een witte begrenzing en dan ook nog een extra ring rond je buik, een extra bescherming, een onderscheidings-
vermogen, waardoor je beter bij jezelf kunt blijven.

Voel nu heel goed hoe het is om zo goed in je energie te zitten en je beschermt te voelen voor alles wat om je heen gebeurt. Nu ben je klaar om aan de slag te gaan.

Terug