Oefening 2

Deze oefening is om je na een dag bezig zijn, jezelf te reinigen. Eigenlijk zoals fysiek een douche nemen, is dit je energetisch opfrissen. Deze oefening kan je dan ook het beste doen, na je werk, of aan het einde van de dag. Okť, daar gaan we danÖ

Ga gemakkelijk zitten, je voeten naast elkaar en iets voor je knieŽn. Probeer je lichaam zoveel mogelijk ruimte te geven door rechtop te zitten, je schouders ontspannen en je hoofd recht op je schouders zonder spanning te voelen. Stel je voor, dat je nu buiten onder een lekkere warme douche staat, je voelt het warme water over je hoofd stromen. Op je kruin zit een bloem die je kunt openen. Doe dat en het warme water stroomt nu ook je hoofd binnen. alle invloeden, alle oordelen die je hoorde vandaag, alle drukte, herrie, onrust, gehaastheid, alles wat op je afgekomen is spoelt schoon. Alleen wat voor jou echt van waarde is blijft.

Het water stroomt door je keel en hals en ook daar spoelt al die energie weg waar je niets aan hebt en spoelt verder naar omlaag. Het gaat door je romp, je hart, ook die spoelt schoon waardoor alle schijn verdwijnt. En zo gaat het verder door je krachtcentrale, je 3e chakra, je maagstreek, ook daar haal het de stress onderuit en voel jij je fitter en ontspannen. Maar het gaat nog verder naar beneden, door je buik waar het alle emoties die je van anderen hebt overgenomen ook wegspoelt. Nu gaat het door je onderbuik, jouw basis, laat ook die goed schoon spoelen zodat je weer weet en voelt waar het bij jouw om gaat. Uiteindelijk gaat het door je beenkanalen naar je voeten en stroomt het naar buiten. Zo blijf je even onder de warme stroom, alles door je lichaam heen voelend, alles schoon spoelend. En natuurlijk ook langs je lichaam, want ook daar blijven vaak allerlei energieŽn hangen van anderen.

Er komt zoveel op je af vandaag de dag dat je soms staat te schudden in je hemd, dat is zeer ongezond. Wanneer je er niets aan doet, hoopt zich dat op, waardoor de ťťn niet goed slaapt de ander wanhopig naar van alles grijpt. Dat kan zijn sigaretten, drank, eten, maar ook acceptabeler dingen zoals rennen, sporten, praten, vrijen, tekenen, breien enz. Die dingen zijn natuurlijk prima, maar wanneer je dat doet nadat je jezelf hebt gereinigd gaat het lekkerder en geniet je er veel meer van.

Stel je nu voor onder de warme zon, schoon en afgedroogd, klaar om je op te laden met nieuwe energie. Voel de warme zon, je kruinchakra stroomt met gouden energie. Eťn grote stroom nieuwe impulsen, ideeŽn en mogelijkheden in de vorm van gouden energie. Deze stroomt door je hele lichaam van kop tot tenen, maar ook naar je schouders en handen. Wanneer je hele lichaam gevuld is stroomt het ook om je heen. Je aura vult zich tot aan je bescherm ringen aan de buiten rand. Voel eens even hoe heerlijk dit is, zo schoon en opgefrist. Je bent nu of klaar voor een volgende start of om heerlijk naar je bed te gaan.

Terug