Oefening 5

Dit is een heerlijke oefening om met mooi weer buiten te doen en je er heerlijk bij te voelen. Ga, als je kan, op je buik in het gras liggen. Of ga plat op je buik op het strand liggen. Niet in de felle zon, want dan krijg je het veel te heet. Wanneer je je energie extra laat stromen krijg je het toch al warm, vandaar. Dus lekker op je buik, op een handdoek of een matje. De oefening gaat er over om je helemaal met de aarde te verbinden. Niet alleen je voeten maar al je chakraīs.

Je ligt dus lekker ontspannen, probeer je hoofd zo neer te leggen dat je het kunt uithouden. Nu laat je de worteltjes bij je voeten de aarde ingroeien, op zoek naar de juiste aarde kleur. Voel welke kleur, welke energie, naar binnen wil komen. Je stuurt ook de stengel vanuit je stuitje de aarde in. Ja, gewoon met een bochtje naar beneden. Zoals een hond met zīn staart tussen zīn poten. Aan de voorkant van je lichaam, zijn de chakraīs het meest open en laat je ook heel vaak allerlei energieën binnenkomen, ook van anderen, daar hebben we ook een oefening voor gedaan, om je daarvoor te beschermen. Maar nu willen we aarde energie naar binnen halen om die schone aarde energie extra door je lichaam te voelen stromen. Je kent allemaal dat gevoel wel, wanneer je van het strand komt en je je zo heerlijk opgeknapt voelt. Dat gevoel kan je met deze oefening nog extra voelbaar maken.

Stuur nu een energie stroom vanuit je 2e chakra de aarde in. Vanuit je emotiecentrum. Verbindt jouw emotie met die van de aarde, voel de aarde met je buik. Ook de aarde heeft haar emoties. Ook de aarde kan boos zijn en vreugdevol en verdrietig enz. je kunt dat ervaren, d.m.v. aardbevingen, het uitbarsten van het voorjaar en b.v. grote overstromingen. Verbind je er mee, je maakt er deel vanuit.

Nu maak je een verbinding vanuit je 3e chakra met de kracht van de aarde. De energie centrale van jouw en die van de aarde. Het respect wat je voor jezelf hebt en het respect wat je hebt voor de aarde, haar eigenwaarde. Voel de verbinding vanuit jouw naar de aarde en terug. Nu ga je met je aandacht naar je hartchakra. Verbind je in liefde met de aarde. Door haar kan je dat wat je lief hebt vasthouden, door haar ben jij materie met de materie van de aarde. Heb de aarde lief, de aarde heeft jouw lief als zichzelf. Je bent er namelijk een onderdeel van. Voel de liefdesstroom. Nu ga je hel keelchakra met de aarde verbinden. De wereld is geluid. Luister naar de geluiden van de aarde. Je kunt de zee horen of de wind, de vogels en de takken van de bomen. Maar je kunt ook je oor tegen de grond houden en direct naar de grond luisteren.

Het is verbazingwekkend wat je kunt ervaren. Verbind jouw gehoor en jouw geluid, van ademhaling enz, met dat van de aarde. Nu ga je met je aandacht naar je 3e oog, visualiseer je kleuren van jezelf, zie ze voor jou. En doe dat ook met de aarde kleuren. Natuurlijk zie jij die kleuren die je het meest aanspreken, dat is prima. Vermeng jouw kleuren met de aarde kleuren. Laat de kleuren vanuit je 3e oog naar de aarde stromen en van de aarde naar jou. Nu blijft je kruinchakra nog over. Die heeft met vertrouwen te maken. En met zelfvertrouwen. Verbind de jouwe met de aarde. Voel de vertrouwensband tussen jouw en haar. Probeer dit alles een poosje vast te houden, voor je weer opstaat. Je zult je als herboren voelen.

Terug