Oefening 6

De oefening van Mei wil ik deze keer intensiveren. Wel wil ik eerst uitleggen wat dat voor consequenties kan hebben. Wanneer je een verbinding maakt en nog extra verstevigt, ervan uitgaande dat je de oefening goed doet, heeft dat gevolgen. Een verbinding met de kosmische energie kan meer ideeŽn en mogelijkheden naar je toe brengen en dat is natuurlijk heerlijk. Een verbinding verstevigen met de aarde energie kan je de verantwoordelijkheden laten zien en laten voelen die met de ideeŽn in verband staan. Het is de vraag of je dat wilt. Denk daar dus eerst over na.

Een voorbeeld: je wilt graag mensen helpen, okť dat is fantastisch, maar kijk dan ook naar de consequenties die dat met zich mee brengen b.v. objectief blijven, je niet mee laten slepen, goed voor je conditie zorgen, van jezelf houden. Stel je beseft dat en zegt er ja tegen. Je hebt een wens, een idee en je ziet en accepteert wat je daarvoor moet doen. Nu ga je oefeningen doen die je kunnen helpen. Weet dan dat je ook tegenwind krijgt en de oefeningen helpen je om daar doorheen te komen, niet om de tegenwind op te heffen maar om moed te verzamelen en inzichten te krijgen die je kunnen helpen.

Alles wat je doet, trouwens alles, heeft 2 kanten, wij voelen dat vaak als een lichte kant en een donkere kant. Er is een dag omdat er een nacht is. Je staat in de zon en je maakt schaduw. Je wilt iets bereiken en er komen tegenkrachten. Daar is niets mis mee, integendeel, dat is het spel van ideeŽn en handelen, van boven en onder. Fantastisch wanneer je dat weet en aanvaart en vreselijk wanneer je dat ziet als zwaar, er niet acceptabel. Niets komt zomaar uit de lucht vallen, je zou er ook weinig van leren. Nee, we zijn hier op deze aarde om de materie te zien en te voelen en te ervaren als een geweldige mogelijkheid om veel te leren en je van heel veel bewust te worden. Voel dit wanneer je allerlei mogelijkheden werkelijkheid wilt maken.

Zoek weer een fijne plek om plat op de grond te liggen, op je buik. We gaan weer alle chakraīs met de aarde verbinden. We beginnen met het 1e chakra, dus vanuit je stuitje stuur je een open koord van jouw naar de aarde. Hiermee stuur je jouw basis behoeftes naar de aarde en vraag je daar tevens hulp voor vanuit de aarde, b.v. veiligheid. Zo doe je dat met alle chakraīs. het heeft nog meer effect wanneer je dit doet voor een, van tevoren bepaald, doel. Je hebt een wens in gedachte en alles wat je daarvoor denkt nodig te hebben stuur je en vraag aan de aarde. Vanuit het 1e chakra kan dat dus veiligheid en gezondheid zijn. Vanuit het 2e chakra emotionele beleving meer voelbaar maakt. B.v. sneller en beter voelt wanneer er iets aan de hand is wat belangrijk is te voelen. Vanuit je 3e chakra stuur je jouw eigenwaarde jouw zelfontplooiing naar de aarde en vraag daar tevens hulp voor bij het doel wat je jezelf hebt gesteld. Vanuit je 4e chakra stuur je respect voor de aarde en vraag je hulp om respectvol met datgene om te gaan wat je wilt realiseren. Vanuit je 4e chakra stuur je liefde voor de aarde door je koord de aarde in en vraag je hulp om liefdevol om te gaan met alles en iedereen je heen. Vanuit je 5e chakra luister je naar de aarde, communiceer je met de aarde over je plannen. Vanuit je 6e chakra kijk je naar de behoeftes van de aarde en vraag je hulp voor een open visie op het geheel. Vanuit je 7e chakra verbind je jouw geloof, jouw intuÔtieve weten met dat van de aarde.

Nu maak je ook nog verbindingen via je voeten en je handen met de aarde. Met je voeten neem je stappen en maak je keuzes, neem ze, in verbinding met de aarde, maak afspraken over de stappen die je wilt nemen. En zo ook met je handen. Die staan voor expressie, het vormgeven. Maar daar ook duidelijke afspraken over met de aarde moeder. Welke vorm wil je het geven en hoe wil jij dat tot stand brengen met hulp van de aarde energie.

Wanneer je de tegenwind met vreugde aanvaart, wetend dat je dat nodig hebt voor je bewustwording proces, zul je de hulp voelen bij het realiseren van je wensen. Succes.

Terug