Oefening 8

Een oefening om je af te stemmen op een bepaalde trilling. Je hoort en ziet af en toe in een programma op de T.V. de uitleg over de snaar theorie. Dit is een heel interessante theorie die eigenlijk overeenkomt met het gegeven; " de wereld is geluid". Alles heeft een trilling, maar dan ook echt alles. Niet alleen mensen maar ook dingen, land, apparaten en zelfs gedachten. Wanneer jij je daar op instelt verbind jij je daar mee. Je hoeft daar eigenlijk verder niets aan te doen. Wanneer de verbinding daar is, vermeng je je met datgene.

Een eenvoudig voorbeeld: je vermengd je met de trilling ziek zijn. Hoe kan je dat doen. B.V. door constant te denken: als ik maar niet ziek word. Je vermengd je met de trilling ziek zijn. Het gekke is dat we dat eigenlijk wel weten, maar alleen in de negatieven dingen. We kunnen ons ook vermengen met b.v. de trilling gelukkig zijn, allen dat geloven we niet. Wanneer we met dezelfde intentie ons vermengen met de gelukstrilling worden we dat ook. Nu is het de moeilijkheid om precies te weten waar je je mee wilt vermengen, met welke trilling. Want alles heeft ook z´n gevolgen daar moet je dan wel rekening mee houden, voor zover dat mogelijk is. Stel dus even dat je vreselijk bang bent om gehandicapt te worden en je bent gehandicapt geworden. Nu kan het gevolg zijn dat je daardoor niet op de arbeidsmarkt kunt en daardoor b.v. huisvrouw of huisman moet of kunt zijn. Je snapt al dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt. Het is wel eenvoudig maar er zit veel meer aanvast waar we vaak geen rekening mee houden. We hebben dit soort dingen ook nooit geleerd.

Neem dus eerst een harmonische trilling b.v. schoonheid of de natuur. Daar kan je je dan mee vermengen in al z´n facetten. Bedenk voor jezelf welke facetten dat kunnen zijn. Alles bestaat uit tegenstellingen, ook b.v. de natuur. Maar stel dat je dat onder ogen ziet. Natuurlijk de natuur is ook, wat wij noemen, wreed. Heb je dus voor ogen dat je je ook vermengt met alle tegenstellingen in de natuur?. Oké dan. We nemen de natuur als uitgangspunt maar je kunt er dus van alles voor in de plaats zetten.

Ga lekker zitten, ontspannen, je voeten iets voor je knieën en doe de grondingsoefening zoals in de eerste oefening beschreven. Wanneer je daarmee klaar bent ga je met je aandacht naar het kamertje in je hoofd. Midden in je hoofd is een ruimte waar jij kunt zien, fantaseren en visualiseren wat jij wilt. Dit is jouw privé ruimte waar niemand iets over heeft te zeggen, alleen jij. Kijk of het er uitziet zoals jij dat wilt, zonder mensen dus, alleen die dingen die jij mooi vindt. Misschien een mooie foto of kunstwerk, een beeld of een prachtig boeket bloemen. Maak het zo dat jij je daar helemaal op je gemak voelt. Stel je nu voor dat er ook een projectiescherm staat. Natuurlijk ook een lekkere zitplaats. Je kijkt naar dat scherm en er verschijnt een schitterend landschap. Een stuk natuur waar jij je mee zou willen verbinden. Kijk goed naar alle facetten. Alle facetten die je kent, ooit gezien hebt, op T.V. op foto´s en in het echt. Kan jij je vermengen met deze trillingen, wil je dat. Misschien moet je je er eerst een poosje over nadenken. Ga dan nu niet verder, maar later. Wil je dat wel?.

Duik als het ware in die natuur. Voel het, ruik het, luister naar de geluiden en weet je verbonden. Jij bent deze natuur, jij maakt er deel van uit. Je lichaam komt er uit voort en gaat er weer heen. Prachtig zoals wij een deel zijn en blijven van deze natuurlijkheid. Hou dit een 5 minuten vast en geniet er van. Doe nu je ogen open en kijk om je heen, probeer die verbondenheid te blijven voelen. Kijk naar alles, ruik de ruimte en weet de verbondenheid met alles wat je ziet. Je kunt nu een wandeling gaan maken en de verbinding zo goed als mogelijk voelen. Wanneer je deze oefening meerdere malen herhaald en de natuur ook letterlijk zo bekijkt, verbind je je met de trillingen in de natuur. Zo zal je meer zien, meer horen, ruiken en voelen en vooral hoe langer hoe meer intens genieten van de natuur.

Terug