Oefening 11

Oefening voor de maand november 2000. Dit is een oefening om te zien wat er in een conflict situatie mis is en wat jij eraan kan doen.

Doe eerst de basis grondingoefening en neem er even wat extra tijd voor. Voel hoe het is om zo helemaal in je eigen energie te zitten en geniet er een poosje van. Alleen dat is al een verademing in deze drukke wereld. Nu gaan we een situatie in onszelf opzoeken waar we moeite mee hebben of waar we niet uit kunnen komen of een conflict met iemand waar we maar geen inzicht in krijgen.

Ga met je aandacht naar het kamertje in je hoofd. Kijk of het daar is zoals jij het hebben wilt, zo niet verander het zo dat jij je er heerlijk voelt. Zet er alles in wat je fijn vindt. Daar in je hoofd kan je de mooiste, de rijkste, de eenvoudigste of de lichtste kamer maken die je graag zou willen, doe het dan ook. Ook daarmee zet je een verlangen neer en stuur je dat het universum in.

Zet er een projectiescherm neer en zet daar de situatie op waar je meer helderheid over wilt hebben. Zoals een foto in zwart/wit. Nu gaan we kijken hoeveel energie erin dat probleem zit, van jouw en van die ander of anderen. Je laat van links een energie het scherm binnen komen in een kleur waar jij van houdt. Dat is jouw energie in die situatie. Kijk eerst eens hoeveel van het plaatje er mee vol loopt. Is het veel, dan stop je er dus veel energie in. Oké, nu laat je van rechts de energie van die ander naar binnen lopen. Is dat veel?. Blijft er nog lege ruimte over of is het plaatje nu vol?. En welke kleur of kleuren zijn dat?. Kijk nu naar het geheel, de hoeveelheid, de kleuren, de helderheid, enz.

Nu ga je naar jouw aandeel kijken. Wil je daar de verantwoordelijkheid voor nemen ?. Is het je de moeite waard?. Kijk er goed naar en dan pas een beslissing nemen. Stel je neemt de beslissing, je neemt de verantwoordelijkheid op je van jouw aandeel in deze situatie. Zo niet zet het dan van je af, doormiddel van de hele situatie in een wolk te stoppen, hem het kamertje uit te laten drijven ,de lucht in en hem daar uit elkaar te laten spatten. Maar nu gaan we er van uit dat je er wel een aandeel in hebt en je daar ook echt iets mee wilt. Neem jouw aandeel en trek dat naar je toe. Zoek een plek in je lichaam waar dat goed voelt en stop het daarin. Zeg tegen jezelf: "Ik neem verantwoording voor mijn aandeel". De rest van de energie van het plaatje heb je nu gezien, stuur die terug naar waar hij thuis hoort. Daar moet die ander of anderen maar iets mee doen. Jij kijkt naar jouw stuk. Nu vraag je aan het universum: "Hoe kan ik het beste omgaan met deze situatie". " Hoe kan ik de eerste stap zetten om deze situatie te verbeteren".

Kijk naar het scherm, maar luister ook in jezelf naar woorden, en voel in je lichaam. Zet alles op scherp en neem de antwoorden in je op. Ook wanneer je ze maar half begrijpt of zelfs helemaal niet. Kijk en voel of je hier ja tegen kunt zeggen en ga er van uit dat het in de komende tijd nog veel duidelijker wordt. Nu stuur je naar het hele plaatje liefdevolle energie, helemaal vol en stop alles in een wolk en stuur hem het universum in. Met andere woorden, laat het nu verder los. Vertrouw er op dat de goeie oplossingen of juiste momenten van handelen duidelijk worden.

Schrijf wel alles op wat je hebt gezien en beleefd, zodat je dat over een aantal weken nog eens na kunt lezen en kunt zien wat het je heeft gebracht.

Terug