Oefening 2

Doe de 1e basis oefening. Kom helemaal tot rust en ontspanning. Deze keer doen we een oefening om beter te bepalen wie je wel en niet toe wilt laten in je leven. Wat voelt goed, wat is voedend voor je en wat vreet energie. Welke mensen voegen iets toe en welke mensen nemen alleen of hangen en steunen alleen op jou. Dus een oefening om je onderscheidingsvermogen te verbeteren.

Zet jezelf in een cirkel van minstens 10 meter doorsnee. Aan de rand van de cirkel zet je een duidelijke grens, b.v. een rij bomen rond om je heen. Maar het kan ook lekker voelen om op een eilandje te zitten met rond om je heen water. Voel wat voor jouw goed is. Zie jezelf b.v. op een groot podium staan met allemaal mensen die iets wel en niet met jou willen. Ook dat is een mogelijkheid. Ga dus eerst een goeie mogelijkheid voor jezelf maken waar jij je veilig en rustig kunt voelen.

Nu zijn er één of twee openingen om bij je te komen. Dat hangt natuurlijk af van wat je hebt gemaakt om je veilig te voelen. Wanneer je b.v. op een eiland zit zegt dat ook iets over jou en is het moeilijker om bij je te komen, misschien laat je mensen niet zo makkelijk toe. Je kunt je afvragen waarom. Welke angst heb je om deze voorzorgsmaatregel te nemen. Maar goed stel je neemt twee openingen, b.v. 2 bootjes om je te bezoeken of 2 bruggen of deuren, wat dan ook. Bij die 2 openingen staat een wachter die er is om te kijken wat goed voor jou is, deze zijn er dus voor jou, deze zijn er om jou te helpen bepalen wat je kunt doen. Deze wachters kunnen vrouwen zijn of mannen maar het kunnen ook dieren zijn, kijk maar wat er komt.

Oké, nu willen er mensen bij je komen, graag één voor één. Je oordeelt niet over die mensen, maar kijkt naar de wachter die daar staat, kijk naar de bewegingen, gelaatsuitdrukkingen of symbolen die hij naar jou toe maakt om je te laten weten wat de wachter ervan vindt. Nogmaals geef er geen enkel oordeel over. Na de oefening kan je er in de loop van de dag over na denken wat het jou zegt. Ga even af op wat de wachter ervan vindt en accepteer dat. Zo kan je allerlei mensen de kring binnen laten. Kijk ook wie de wachter afwijst en wie niet wil komen en hoe de wachter daarop reageert. Dit kan ongelooflijk verhelderent zijn voor hoe je met de mensen en zelfs met dieren omgaan in je leven.

Doe deze oefening wanneer je twijfelt over de juiste houding die je hebt naar mensen, wanneer je twijfelt over het nut van relaties. Waarom je juist bij die persoon altijd zo moe bent of wordt, enz.

Terug