Oefening 4

We gaan ons eigen hartchakra bekijken. Ga ontspannen zitten of liggen. Doe de basis oefening en laat extra energie je kruinchakra binnen stromen en neem een helder groene kleur. Laat het ook over je heen stromen zodat je hele aura een extra groene kleur krijgt. Ga nu met je aandacht naar je hartchakra. Voel je hart kloppen. Neem daar even de tijd voor, om je voor te stellen dat die pomp je hele lichaam voorziet van leven. Je bloed stroomt door je hele lichaam. Voel daar dankbaarheid voor. Voel dus je hartslag.

Visualiseer het projectiescherm in het kamertje in je hoofd. Op dat scherm projecteer je jouw hartchakra. Kijk naar de kleuren, de stromen, de beweging, zijn er opeenhopingen. Kijk er alleen naar zonder er een oordeel over te hebben. Zet nu een cirkel op dat scherm en vraag aan dat beeld, hoeveel huod ik van mezelf?. Kijk wat er met die cirkel gebeurt. Misschien zie je een percentage of zie je het in een groene kleur, de kleur van het hartchakra. Neem het eerste wat je ziet of in je opkomt. Kijk weer naar jouw hartchakra en vraag jezelf af. Wanneer laat ik mezelf in de steek? En kijk wat er komt . Wat kun je doen voor dit chakra om de groei te bevorderen?. Welke relatie’s in je leven stimuleren je en welke beperken je?. Stel je voor dat je een hele grote wolk roze energie in je hart laat stromen.

Zeg een aantal keren je naam.
.............ik houd van je ...........ik houd van je.

NEGATIVITEIT IS EEN GEBREK AAN POSITIVITEIT EEN TEKORT KUN JE NIET VERWIJDEREN, ALLEEN AANVULLEN. VUL ALLE LEEGTE IN JEZELF MET LIEFDE EN BEWUSTZIJN VERSPIL GEEN MOEITE MEER DOOR TE PROBEREN LEEGTES TE VERWIJDEREN. DE LEEGTES ZOUDEN ALLEEN MAAR GROTER WORDEN. PIJN IS EEN GEBREK AAN LIEFDE ANGST IS EEN GEBREK AAN VERTROUWEN.

Jijzelf kunt deze leegtes vullen en niemand anders. We denken vaak dat een relatie een leegte kan vullen,maar je kunt niets ontvangen wat je jezelf niet gunt. We zullen steeds ontdekken, in iedere relatie, dat we zelf onze enige ware geliefde moeten zijn. De partner zal weerspieglen hoeveel we van onszelf houden. Bovendien zou je partner je moeten stimuleren meer liefde voor jezelf te ervaren, zodat wat de ander je geeft ook ontvangen kan worden.

Terug