Oefening 6

Deze keer ga ik jullie een oefening geven om beter met je dromen om te gaan. Iedereen droomt alle nachten, dat is een bekent gegeven. Maar heel veel mensen herinneren zich 's morgens niets meer. Dat komt door verschillende oorzaken. Je kunt er te onverschillig onder zijn of je hebt het veel te druk en stort 's avonds in slaap. Je kunt slaapmiddelen of andere medicijnen gebruiken of je drink 's avonds te veel. Zo zijn er vele oorzaken op te noemen, dit zijn er maar een paar. Wat in ieder geval helpt om wel wat met je dromen te kunnen is deze dingen niet te doen en vooral niet te moe zijn en HET WILLEN. Dat laatste vooral gaan we iets mee doen. Je kunt een moment uit kiezen dat je niet te moe bent, b.v. een paar dagen nadat je vakantie is begonnen. En je wilt graag ergens over dromen. Dat kan een vraag zijn of een probleem of gewoon iets stimulerends. Deze oefening gaat over het laatste en je kunt de oefening ombouwen naar alles wat je graag wilt.

Je bent niet te moe, je maag is niet te vol, je hebt niet te veel gedronken, geen pillen, enz, enz en je ligt op je rug in bed. Ontspan je met de basis oefening, niet te lang want je mag niet in slaap vallen. Nu ga je met je aandacht naar je 3e chakra, ter hoogte van je maag. Daar zit je krachtcentrale, dus ook je wilskracht. Nu wil je deze nacht iets stimulerends beleven, iets waar je volgende dag nog de energie van voelt en iets mee kunt. Dit zeg je tegen jezelf. Ik wil iets beleven wat zeer stimulerend is en ik morgen nog goed voel en kan gebruiken. Deze gedachten wil je in je 3e chakra sluiten. Stel je voor dat je dat chakra met een deur of luikje kunt openen, stop deze gedachten erin en sluit de deur weer. Dat is alles, met dit gevoel ga je slapen.

Zorg wel dat je papier en potlood bij je bed hebt liggen. Zodra je wakker wordt, al is het maar om te plassen, je schrijft eerst even op wat je hebt gedroomd. Je kunt dat in korte termen doen, de rest weet je de volgende morgen wel weer. Zo kun je ook een probleem aanpakken. Je stopt het probleem in je 3e chakra, met de wens erover te dromen. Je zult er eerst wat moeite mee hebben, maar het leert snel. De voorwaardes zijn belangrijk en dat je het echt wilt. Succes.

Terug