Oefening 8

Je voorouders zijn hoe dan ook je basis. Daarmee bedoel ik je ouders, grootouders en daarvoor. Maar ook de mensen die je als voorbeeld ziet in je leven . Uiteindelijk zijn alle mensen je voorouders, in dat opzicht is je voorouder verleden veel breder dan je vaak denkt. Wat ik in deze oefening wil is je verbondenheid met al je voorouders voelen en er de positieve krachten van benutten. Hoe doe je dat?. Je staat met deze mensen in verbinding. Nog sterker, je staat met alles in verbinding. Vandaar dat b.v. de indianen ook werken met dieren en planten waar je zich mee in verbinding brengen. Nu wil ik het even tot voorouders beperken maar deze oefening kan je ook voor andere verbindingen gebruiken.

Doe eerst de basis oefening . Neem er vooral de tijd voor en vooral ook een rustige tijd. Stel je nu voor dat je in een bos loopt. Ruik de grond en de bloemen die er bloeien. Kijk naar de planten en bomen, de dieren, alles wat vliegt, enz. Luister naar alle geluiden die daar bij horen, maar voel ook de wind en de zon. Laat dit alles tot je doordringen en geniet er van,neem de tijd. Nu zie je een open plek en daar hangt nevel. Niet alleen laag maar het is een volle plek, reikend tot de toppen van de bomen. Loop er maar naar toe. Nu sta je voor die nevel en je besluit erin te stappen. De nevels omgeven je. Het voelt zacht en warm. Het voelt veilig en vertrouwd. Je loopt door tot je midden in de nevel staat. Voel even de rust, de lichtheid, de uitdaging, enz.

Nu loop je door naar de andere kant maar blijft in de nevel. Nu steek je je handen door de nevels tot buiten de rand en wacht rustig af. Na een poosje voel je dat iemand je handen pakt. Voel wat voor soort handen het zijn. Aan het voelen van iemand zijn handen kan je heel veel weten. Vraag wie van je voorouders dit is. Vraag of hij of zij iets over haar leven wil vertellen. Voel en luister.wat is het werk wat hij of zij deed. En wat waren de normen en waarden van deze persoon. Waar geloofde hij of zij in. En wat waren zijn bijzondere talenten en vaardigheden. Een hele belangrijke vraag is, Ik ben je afstammeling. Welke informatie en wijsheid wil je met mij delen. Voordat deze voorouder weggaat krijg je zijn of haar zegen. Dit kan zijn door je een cadeau te geven, maar het kunnen ook woorden zijn. Spreek je dankbaarheid uit voor wat je hebt kunnen delen en keer weer terug naar je normale bewustzijn.

Terug