Oefening 9

Deze keer wil ik aandacht besteden aan keuze maken in je leven. We staan allemaal dagelijks voor keuze en de éne is makkelijker dan de ander. Soms moeten we zelfs kiezen voor het leven lijkt het, in ieder geval zijn die momenten erg belangrijk. Laten we er eens duidelijker naar kijken. Je hebt altijd een keuze. Ook al lijkt het niet zo toch hebben we altijd een keuze. Stel je huis staat in brand, dat is een feit. Ook nu heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt in paniek weg rennen en om hulp roepen. Je kiest er dus voor anderen om hulp te vragen. Je kunt ook een aantal belangrijke dingen doen, b.v. je kind oppakken en\of een paar mooie dingen pakken of je papieren proberen te redden. Je kunt ook gaan kijken hoe alles verbrandt en er zelfs bij denken , een geweldige opruiming nu kan ik opnieuw beginnen. Je kunt soms niets aan de feiten doen maar wel altijd hoe je er mee om gaat. Het gaat er dus om dat je jezelf afvraagd en nu...... Dus wat jij kiest is altijd bepalend voor jouw toekomst.

Grond jezelf heel goed. Stel je voor dat je aura ver onder je door loopt en je voeten stevig verankerd zijn in de aarde. Doe dit volgens de basis oefening. Hoe beter je gegrond bent hoe gemakkelijker je jouw wensen kunt vervullen. Denk nu aan iets waar je in moet kiezen. Je kunt overigens ook kiezen voor niet kiezen, dat is ook een keuze. Neem nu eens drie of vier mogelijkheden voor wat je kunt doen. Je stelt je voor dat je zit in het kamertje midden in je hoofd, maak dat kamertje precies zoals jij het graag wilt. Nu zet je daar een makkelijke stoel neer voor jezelf en een projectiescherm. Op dat scherm visualizeer je de situatie waarin je moet gaan kiezen.

Stel je weet niet of je links of rechtsaf moet, of je wel of niet die baan moet nemen of je wel of niet moet ingaan op een voorstel enz. Je zet b.v. die baan op het scherm en kijkt naar de beelden wanneer jij in die baan zit en vergeet vooral niet wat je er bij voelt. Het voelen is vaak het eerste en belangrijkste, dus besteed daar aandacht aan. Wanneer je dit goed hebt ervaren neem je die zelfde baan en je neemt hem niet, voel wat er met je gebeurd. En wat gebeurd er wanneer je wacht op een volgende baan. Voel, kijk en vergelijk en maak dan een keuze.

Terug