Oefening 12

Nu ga ik er van uit dat je wens duidelijk is. Je weet wat je wilt, zo niet doe dan de oefeningen van oct en nov nog een keer opnieuw. Als je niet precies weet wat je wilt kan je de wens ook niet verwezenlijken. Het is dus super belangrijk te weten wat je wilt en er daarna mee aan de slag te gaan. Ik ga er nu van uit dat je weet wat je wilt.

Wat is nu de volgende stap. Vroeger zei men al, met passen en meten gaat de meeste tijd versleten. Het is waar dat, je goed voorbereiden heel belangrijk is. Stap twee is een lijn uitzetten. Aan het eind zet je het doel en je vraagt je af wat je nodig hebt om daar te komen. De stap er vlak voor. En dan de stap daar vlak voor en daar vlak voor. Je begint dus aan het eind, niet aan het begin. Zo kom je vanzelf bij de eerste stap die je nu zal gaan nemen. Over al deze stappen kan je een visualisatie oefening doen. Dat is leuk en kan heel verrijkend zijn want je komt op allerlei dingen en ideeën waar je zo niet zo makkelijk opkomt.

Grond jezelf en stel je het einddoel voor de geest, heel gedetailleerd. En kijk naar de stap er vlak voor. B.V. je weet welke baan je wilt, want je weet welke capaciteiten je hebt en je ziet jezelf dat werk doen op die plek waar je al die capaciteiten kunt ontwikkelen. De stap er vlak voor is, je stapt het gebouw binnen waar je werkt, de stap daarvoor is, je word aangenomen, de stap daarvoor is je solliciteert, daarvoor, je pikt signalen op. Enz. Zo visualiseer je elke stap en kijk er zo precies mogelijk naar met alles erop en eraan. De geuren, beelden, geluiden alles. Alles schrijf je op, zodat je een voledig beeld krijgt van alle stappen. En dan aan de slag.

Stel je gaat solliciteren. Visualiseer een perfect gesprek, heb het goeie gevoel uit de october oefening, de kriebels, een beetje eng, enz en alles gaat prima. En nu ga je er echt op af. Stel het was niets, op alle fronten was het niks. Ga er nu voor zitten. Wat is er met jouw gebeurd. Hou het bij jezelf. Welke bekende gevoelens kwam je tegen. Van waar ken je ze?. Uit je jeugd, uit vorige situaties. Zoek het op want dit is heel belangrijk. Stel je komt miskenning tegen. Altijd weer dat zelfde gevoel in dit soort situaties. Of altijd weer dat machteloze gevoel. Oké, wees er blij mee, want nu je dat voelt en weet kan je er iets mee. Voel , voel en voel nog eens, die pijnlijke gevoelens die iedere keer weer naar boven komen als je iets nieuws wilt realiseren.

Doe je ogen dicht en ga helemaal in b.v. die gevoelens van machteloosheid zitten. Kan je dat accepteren, kan je accepteren dat je machteloos bent en kan je zelfs accepteren dat je altijd dat gevoel zal houden?. Probeer het en je zult je niet alleen opgelucht voelen maar ook bevrijd. Je hoeft er niet meer tegen te vechten. Het mag er zijn en blijven en het zal je op den duur helpen te bereiken wat je wilt. Het lijkt misschien belachelijk maar het is een enorme bevrijding wanneer je dat gevoel, wat van alles in de weg stond, kunt accepteren en zelfs koesteren. (lees het boek : Wanneer koesteren hoop betekent).

Probeer deze manier, wat heb je te verliezen......een hoop pijn........en wat krijg je er voor terug .......een heel allert leven waarin je signalen opvangt en ze kunt gebruiken om je weggetje met erg veel plezier te lopen en zo de voldoening te voelen dat je naar een duidelijk doel gaat.

Terug