Oefening 1

Doe de basisoefening en zorg ervoor dat je heel stevig gegrond bent. Voel of alles is zoals jij het wilt hebben. De rust, de stillte, enz. Stel je nu voor dat je in een magische grot bent, zoek naar een voor jouw juiste plek om een meditatie te doen. Ga daar zitten en mediteer over de tijd die achter je ligt en bedenk dat je geworden bent wie je bent ondanks en dankzij alles wat er gebeurd is, in de geschiedenis, in jouw famielie, in het leven wat achter je ligt, in alles wat je hebt gedaan. Laat het er mogen zijn en probeer dankbaarheid te voelen voor al deze gebeurtenissen. Ook de moeilijke en pijnlijke dingen hebben z'n gevolgen en ervaringen opgeleverd en dat is goed. Je hebt er van kunnen leren, je kunt er je voordelen mee doen, ook al zie je dat misschien nu nog niet. Ooit zul je weten dat het allemaal zinvol was om jouw te leren wat je moest en ook wilde leren. Laat jezelf nu tot rust komen en voel de stilte, de overgave aan het leven, het is goed allemaal, wat er ook komt, laat maar komen, het is goed.

Stel je nu voor dat daar in die grot, in een halve cirkel voor je, dozen, kisten en kistjes staan, groot en klein, van allerlei materialen. Van hout en van steen, van papier tot metaal. Er staan 12 van deze kistjes en dozen voor je. kijk er goed naar, want je kan er maar 3 uitkiezen. Deze 3 zijn een aanwijzing en een hulp voor de komende tijd. Wanneer je ze goed hebt bekeken en je hebt je keuze gemaakt, weet een jonge gids dit en brengt de 1e gekozen doos of kist bij je en zet die voor je neer. De spanning voel je en je kijk er nu van heel dichtbij naar voor je hem opent. Hoe ziet hij er van zo dichtbij uit, van welk materiaal is hij gemaakt, wat zegt jouw dat, enz. Dan open je deze doos of kist en kijkt wat het je brengt. Wat is het, waarvoor kan het dienen en wat is de symbolische waarde. Bewaar dit in je herinnering.

Nu brengt deze gids je de volgende doos of kistje,en weer kijk je eerst naar de buitenkant. Welk materiaal, hoe groot of klein is het, wat zegt het jouw, enz, daarna open je deze 2e en kijk je wat er in zit. Wat is dit, kijk met de nieuwsgierigheid van een kind. Als het kan neem het in je hand, voel het, reuk en luister. Alle zintuigen werken er aan mee om je duidelijk te maken waarvoor je dit hebt gekozen. Wat is de symbolische waarde, wat betekend dit voor jouw en wat is de hulp die je hieruit kan halen. Bewaar ook dit in je herinnering, zodat je dit de komende tijd wer voorje kunt halen.

Nu krijg je het 3e doosje of kist, wat het ook maar kan zijn. Weer kijk je er nieuwsgierig naar voor je het opent en vraag je je af welke waarde dit voor je heeft, wat zegt het jouw. Ook deze 3e open je en weer ben je verrast te zien wat er in zit. Weer kijk je er intens naar en voel en vraag je je af wat en hoe deze gift je de komende tijd kan helpen op je pad dat je gaat. Kijk nu naar alle drie de geschenken en prent ze in je hoofd. Weet dat wanneer het moeilijk is of juist heel fantastisch, je deze gaven kunt heinneren. Dit zijn jouw eigen gecreëerde hulp bronnen je aangegeven door deze jonge, nieuwe gids.

Schijf ze op, gewoon alleen de betekenis en de inhoud van deze hulpbronnen en hang ze boven je bed, zodat je er iedere keer aan wordt herinnert, dat je deze hulp hebt en kunt gebruiken wanneer je maar wilt. Heel veel sucses.

Terug