Oefening 3

Doe zoals altijd eerst de basis oefening. Stel je dan voor dat je in een prachtig landschap loopt waar grotten zijn. Maar geniet eerst even van de natuur. Kijk goed om je heen. Kijk naar de bomen, bloemen, maar ook naar de vlinders en alles wat daar te zien is. Luister naar de geluiden van vogels, krekels en allerlei andere dieren. Voel de luchtvochtigheid, de wind en de zon. Ga hier mee door tot je je er helemaal thuis voelt en volop geniet van alles. Nu zie je een weg en je weet dat die leidt naar de grot waar jij wilt zijn. Neem de tijd en geniet. Je gaat de ingang van de grot binnen en zodra het te donker wordt om de weg te vervolgen zie je een gids . Deze gaat je voor met een grote lamp, zodat je precies ziet waar je moet lopen.

Na een poosje kom je bij een wat grotere ruimte. Je ziet dat hij ongeveer 3 a 4 meter doorsnee is en ook zo'n 3 meter hoog. In het midden van deze ruimte liggen 2 kussens. De gids wijst je naar één van deze en je gaat erop zitten. De gids zet z'n lamp neer en loopt langs de kant in de rondte en steekt kaarsen aan. Langzaam zie je een ring van licht komen en tegelijkertijd zie je dat de hele ruimte bestaat uit Amethist. Het hele plafond bestaat uit schitterende, glanzende Amethist. Een prachtige paars lila kleur verspreidt zich over de hele ruimte. Je gids trekt zich terug en jij zit daar in de overvloed van licht en kleur. Je voelt de energie van deze Amethist op je neer dalen. Open je kruin en laat het binnen komen. Laat je hele lichaam er zich mee vullen. Laat ook je bescherming maar even zakken tot op de grond en voel de energie ook je aura binnen stromen. Neem hier voldoende tijd voor.

Nu je helemaal bent gevuld met deze heerlijke energie, van deze verzachtende en vooral ook beschermende energie, kijk je naar het 2e kussen voor je. Er komt een kind aan lopen en het blijkt jou te zijn. Jouwzelf als kind toen je klein was. Kijk er naar, is het kind gelukkig, wil het iets van je ,vraagt het om iets, praat met dit kind en zie en voel het. Wat heeft het nodig, wat is de pijn die dit kind heeft opgelopen tijdens jouw jeugd. En dan, laat het naar je toe lopen en neem het in je armen. Voel dat kleine kind, wat niet goed met alles om kon gaan, het was te afhankelijk en misschien te gevoelig om er tegen te kunnen. Sluit het in je armen en laat het zich met jouw versmelten. Zo, dat je dit stukje van jezelf weer in je hart voelt.

Neem je voor, om dit kind in jezelf niet meer te vergeten en als het tekort komt, dat je er dan naar zult luisteren en beloof hem of haar, dat je voor veiligheid, plezier en rust zult zorgen, zodat hij of zij zich gelukkig voelt. Nu hoor je de gids weer en je ziet zijn lamp. Hij dooft de kaarsen, maar je weet dat hij er altijd zal zijn wanneer je er naar terug wilt. Hij gaat je voor naar buiten en jij voelt het kind veilig in jouw, je bent en voelt je weer compleet en vervult. Je voelt ook weer je beschermlaag om je heen en daarbinnen een grote hoeveelheid van die Amethist energie die je helpt en beschermt om je weg te vervolgen.

Terug