Oefening 5

Doe eerst de basisoefening en ga heel ontspannen zitten of liggen. Stel je nu voor dat je op een plaats bent, of staat waar je je fijn voelt. Voel de grond onder je voeten, voel jezelf heel stevig staan. Nu ga je helemaal naar binnen. Al je aandacht richt zich naar binnen. Neem je 3e chakra als centrum. Dat is je plexus, daar zit jouw krachtcentrale. Daar komen de aarde, de kosmische en jouw eigen kwaliteiten bijelkaar. Daar ga je dus met al je aandacht naartoe. Geef als het ware jouwzelf de opdrachten.

Voel jezelf mooi en sterk, soepel en beweeglijk. Zeg dit een aantal keren tegen jezelf en probeer er dat gevoel bij te halen. Voel jezelf zo. Voel jezelf mooi, met alles wat daar bij hoort. Zie jezelf met alles wat je mooi aan jezelf vindt. Wanneer je dat echt zo voel ga je naar het volgende. Voel jezelf sterk. Van binnen en van buiten. Voel de kracht en maak hem groot tot je jezelf ook echt heel sterk voelt. Zo doe je dat ook met je soepel en beweeglijk voelen. Blijf je gerichtheid naar binnen houden tot je al deze dingen ook echt zo voelt. Schaam je er niet voor dat je jezelf zo mooi en sterk en soepel en beweeglijk voelt. Je was het altijd al, alleen kon je het niet in jezelf voelen.

Nu ga je ervaren dat je omgeving zich aan jouw heeft aangepast. Jij maakt je eigen werkelijkheid. Zo is het ook in je leven. Voel dus al die krachten in jezelf en kijk om je heen en zie dat de natuur, de omgeving is veranderd. Kijk en ervaar de kleuren, de lijnen, de geluiden en de geuren, alles. Jouw uitstraling maakt jouw omgeving. Maakt dat die mensen op jouw reageren die daarbij horen, die mensen naar jouw toe komen die jouw krachten voelen.

Doe deze oefening een keer of 3 in de week en hou dit een maand vol. Je zult verbaasd zijn over de resultaten.

Terug