Oefening 8

Voor deze maand geef ik jullie geen lange oefening maar een paar ideeën. Wees je bewust van alles wat je al hebt en alles wat je aangeboden wordt. Neem een klein opschrijf boekje bij je, neem het overal mee naar toe.

Iedere keer als je voelt en/of ervaart dat je iets aangeboden wordt: schrijf het op. Van een mooie zonnige dag tot een glimlach van zomaar iemand. Van een bosje bloemen tot een aanbod om je te helpen als je het moeilijk hebt of misschien zult krijgen. Zie het als een gift en voel je dankbaar. Voel of mediteer ’s avonds over wat je allemaal hebt gekregen deze dag en schrijf dat ook op in je boekje. Wanneer je dat een maand doet en je leest het aan het eind van die maand nog eens een paar keer door, zul je je dankbaar voelen. Dankbaar voor alles en iedereen. Weet dat je vriendschappen moet onderhouden, net als een tuin. Wanneer je dat niet doet groeit er in een ommezien een berg onkruid. In ieder geval van alles wat je niet fijn vindt. Weet ook dat als je niet ziet wat er allemaal voor handen is, wanneer je nooit naar boven kijkt, je de regenboog niet kunt zien.

Wat dat aangaat zou ik zeggen: hoog Sammie hoog, want daarboven is de blauwe lucht. Eigenlijk wil ik dus zeggen: voel de wind door je haren waaien, ruik de geuren van de ochtend tot de avond, adem bewust, eet bewust, kijk verwondert in het rond en zie hoe fantastisch het leven is.

Terug