Oefening 9

Doe de basisoefening. Zorg voor rust en concentratie. Haal nog eens een paar keer diep adem, haal de energie op deze manier uit de aarde, voel die moederaarde energie vanuit de aarde omhoog komen en voel die door je wervels, van je stuitje tot en met je hals wervels omhoog gaan. Haal dit inademend omhoog en bij de uitademing stuur je de energie via je keel chakra naar je hart chakra en laat hij stromen, met alle liefde die je in je hebt, naar dat waar jij je creativiteit vorm aan wilt geven.

Denk aan een uitdrukkingsvorm. Dat kan schrijven zijn maar ook muziek of tekenen of beeldhouwden. Denk één stap verder, wat voor emotie, of welke situatie wil je vorm geven. Stuur die aarde energie daar heen. Zie het als het ware als een leeg vel papier wat gevuld wil worden door jouw energie, door jouw kwaliteiten, maar door heb je aarde energie bij nodig, anders blijft het fantasie. Je wilt het materialiseren, dus heb je de aarde in al zijn vervullingen nodig. Vul en vermeng op deze manier je wens met de wens van moeder aarde. Ook zij wil niets liever dat alles zich van zichzelf bewust wordt. Op jouw manier doe je dat, door jouw creativiteit te gebruiken om je van je emoties bewust te worden en er vorm aan te geven. Door er vorm aan te geven zie je waar je mee bezig bent en kan je weer een stap verder gaan in bewustwording.

Je zet dus een nog lege vorm voor je , een leeg vel papier, een nog leeg schilders raam, een nieuw stuk steen of een brood klei ,vul jezelf met aarde energie, vermeng het met je liefde en stuur dit, met je wens je te willen uitdrukken, naar de nog lege ,nog te vormen materie. Doe dit gedurende 5 tot 10 minuten. Zet je kruin chakra open en laat creatieve blauwe energie toe in je systeem, die kan zich dan met de rest vermengen. Doe dit vlak voordat je wilt beginnen met schilderen, boetseren en andere dingen.

Terug