Oefening 10

Doe eerst de basis oefening. Dan stel je je voor dat je een boom wilt zijn ergens in de natuur. Zoek een plek waar jij als boom zou willen staan. En je weet daar staat hij dan zijn hele leven, dus denk goed na waar dat dan zal zijn. Wanneer je een goeie, fijne plek hebt gevonden, voel je daar dan staan. Voel of je je daar thuis kunt voelen, zo niet zoek dan een andere plek waar je je wel fijn voelt. Wat zegt je die plek, wat zegt die plek over jou. Hou je van stilte, kan je daar tegen, hou je van veel mensen of af en toe, laat dat allemaal meespelen. Wil je alleen staan op een hoge heuvel of juist tussen veel andere bomen in, beschut en in gezelschap. Voel wat voor jou belangrijk is. Dit is al een oefening op zich, er achter komen waar en waarom.

Je staat dus op een voor jouw ideale plek, te staan. Stil te staan. Word stil, wordt de boom. De wortel van elk antwoord, voor dit stoffelijke leven, word in de aarde gevonden. Zoek in jouw stam naar de kracht, kracht die je ook via je voorouders zijn geschonken. Til je takken hoog op, terwijl je het licht van de zon opzoekt en voel dat je een brug bent naar de hemelwereld.

Ga nu naar je wortels diep in de grond, voel of je stevig staat, anders stuur je de wortels verder de aarde in. Probeer nu te voelen of er wortels zijn die niet goed door kunnen groeien, ergens in de aarde een obstakel tegenkomen. Zoek die obstakels, die een beperking vormen voor je wortel systeem of je vermogen om dieper te gaan. We hebben altijd remmingen en obstakels waar we tegenaan lopen en het is goed die te verwijderen. Voel zo’n obstakel, dat kan van alles zijn, iets van of door mensen of iets organisch.

Stel je nu voor dat er vanuit de natuur een gids of een voorouder komt die dat obstakel omhoog brengt en voor je legt. Wat is het, waar staat deze obstakel voor en zoek het bij jezelf. Iedereen die je tegen komt, iedere situatie die je beleeft, heeft altijd ook met jouw te maken. Dus wat betekent deze obstakel voor jouw. Welke remming, welke pijn van jouw ligt daar nu voor je. Laat nu die wortel waar het obstakel voor zat verder de grond in gaat, zoekend naar het antwoord op deze vraag. Wanneer het helemaal duidelijk is, weet je dat je er nu in je leven iets mee kunt. De gids verwijdert dan je obstakel, alles wat je groei kan belemmeren. Wees trots te midden van de bomen.

Terug