Oefening 12

Doe eerst de basisoefening en grond jezelf hel goed. Wanneer je jezelf heel goed en lekker in vel voelt zitten dan stel je jezelf voor in een situatie waar je op dit moment dikwijls in zit. Een situatie met één iemand of met meerderen waar je mee te maken hebt en iedere keer dezelfde dingen tegen komt. Zet die mensen om je heen en kijk en voel wat er met jouw gebeurt. Hoe voelt het, wat is de impact. Laat dit goed tot je door dringen.

Nu zet je deze persoon of mensen een stuk verderop. Jij gaat met al je aandacht naar jezelf en wanneer je de anderen niet meer voelt ga je met je aandacht naar je huid. Strijk in gedachten over je huid. Voel die overal. Van je voeten tot je kruin, vergeet je rug niet en voel je buit, alles. Nu stel je je voor dat er een eerste laag is zo’n 10 tot 15 cm om je heen. Deze laag is je etherische laag, in deze laag voel je de ander, deze laag is voor bijna ieder mens, ook bij een ander, te voelen. Voel die laag en zet hem stil. Ik bedoel, dat je alle bewegingen die daar zijn heel even stil zit, zoals je je gedachten stroom, door je op b.v. een kaars te richten, even stopt. Oké, dus alles in die laag even niets. Ga daar mee door tot je het ook echt kunt voelen.

Nu ga je naar de volgende laag, weer 10 tot 15 cm om de eerste laag heen. Dit is de emotionele laag. Daar bewegen al je emoties, die vliegen soms alle kanten op zodat je niet meer weet wat van jouw is en wat van de ander is. Dit komt omdat er allemaal oude wolken in zitten waar al die emoties tegenaan botsen. Wolken die met oude ervaringen en conclusies en pijnen te maken hebben. Natuurlijk is het de bedoeling dat die opgeruimd worden, maar dat kan niet geforceerd gebeuren. Je kunt ze wel even stil zetten zodat je kunt voelen hoe dat voelt. Dus zet ook deze laag, al deze bewegingen even stil. De eerste keren, wanneer je deze oefening doet, moet je iedere keer weer even terug naar de eerste laag, stil zetten en dan naar de tweede laag en zo verder.

Nu ga je naar de derde laag dezelfde breedte. Deze laag is de mentale laag, daar razen vaak al je gedachten door elkaar, vooral als er iemand voor je staat waar je moeite mee hebt. Iemand die oude patronen in werking zet. Hij zegt natuurlij, zij zal wel weer, dat dacht ik al, zie je wel, enz, enz. allemaal oude wolken in je aura waar het tegenaan botst en op die manier kan jij niet helder en objectief denken. Zet ook deze laag even stil. Dus, ga weer terug, naar de eerste laag, zet deze stil, dan de tweede laag zet deze ook stil en dan de derde, zet even stil en dan kan je de vierde laag, die alles met creatieve, spirituele, intuïtieve energieën te maken heeft toelaten, zonder even al je eigen conclusies en oordelen, en zelf vooroordelen.

Kijk nu weer naar die éne of meerdere personen die voor je staan en reageer op te voorkomende situatie en voel en kijk, naar jouw en hun reacties.

Terug